Jonas Buud´s blogg

Jonas Buud´s blogg

Swiss alpine 2009

TävlingPosted by Jonas Buud Tue, July 28, 2009 22:05:51

Vilken säsong det har varit iår.... 2: SM i marathon (4 på Stockholm marathon) 1 på EM på 100 KM och en tredje seger på Swiss alpine marathon. Allt detta på 2 månader! Jag var lite orolig att kroppen skulle kännas lite sliten efter SM och EM men kroppen svarade helt underbart i backarna. Synd att bara ett fåtal får känna den känslan att bara kunna springa på KM efter KM i en backe som nästan aldrig vill ta slut, känslan är obeskrivbar.
Efter starten gick det ganska fort i år, jag hade planen att köra mitt eget race precis som jag har gjort i tidigare. Jag drogs dock med i ett lite högre tempo än det som kändes helt bekvämt. Vi låg på 4.00 min /km och strax där under i början. Det bildades en klunga på 5 löpare ganska fort, 2 av dessa sprang ifrån oss övriga 3 efter ca 12 km.
Efter 31 km så var i åter ifatt de 2 utbrytarna. Det är efter 31 km som den ”lilla” backen på 1630 höjdmeter startar. Vi springer tillsammans i ett par km innan italienaren åter får en lucka, jag börjar bli lite orolig på hur bra han är.
40 km passeras på 2.40 (4.00 min/km i snitt) vilket är ganska bra med tanke på hur banprofilen ser ut. Vid ca 42 km så är jag åter uppe i ledningen och nu känner jag mig ganska lugn på att det ska gå ganska bra. Jag fortsätter upp mot toppen på berget och se att jag har fått en betryggande ledning. Jag vet att jag är ruggigt bra på löpningen på den högalpina delen och vägen ner till målet. Springer och försöker att se om det kommer någon mera som plockar in på mig, men jag ser ingen.
Nere i Dürboden så får jag besked om att jag leder med 8 min i Sceletta passet, nu är det bara 14 km kvar.
Vägen ner till mål blir en behaglig resa, springer bara och njuter. I mål så blir segermarginalen över 18 minuter och tiden blir 5 timmar och 48 minuter. Båda dessa tider är något av rekord.
Vid prisutdelningen så fick vi även en inbjudan att åka till Japan och springa ett lopp på 40 km i bergen vid Nagano. Representanten för loppet meddelade ” You don’t have to worry about the costs” Ska bli ganska spännande att se vad detta innedär när han återkommer med reseförslaget.

  • Comments(13)//jonas.familjenbuud.se/#post40