Jonas Buud´s blogg

Jonas Buud´s blogg

Nu är säsongen över…

TräningPosted by Jonas Buud Thu, November 12, 2009 20:05:20

.....och vilken säsong det har varit.


Hade ju valt att flytta fokus från de tidiga vårtävlingarna till att vara i bra form lite längre fram på säsongen.


Började med att springa in på 16 plats i Göteborgsvarvet. 2 veckor senare så var det dags för Stockholm marathon. Vilken känsla det var på andra varvet när jag passerade tävlande efter tävlande för att sluta på en total 4 plats och 2:a på SM. Helt underbar känsla inne på stadion.


Vid midsommar så bar det iväg på VM och EM på 100km i Belgien. Starten var på kvällen och vi sprang lång in på småtimmarna, samma underbara känsla här på andra halvan då jag börjar att plocka löpare efter löpare. Och med 10 km kvar är jag ifatt en japan som har varit i ledningen från start, som mest var jag 5 min efter honom men nu var jag i fatt. Tyvärr så fick jag vika ner mig i spurten, ganska tufft att spurta efter 6 timmar och 30 minuters löpning. Kommer ändå i mål som 2:a vilket innebär ett VM silver och ett EM guld samt ett nytt svenskt rekord på distansen.


I augusti så åkte jag åter till Alperna för att försvara mina 2 tidigare segrar i Swiss Alpine marathon (78 km). Med lite osäkerhet i kroppen med tanke på att det var varit ganska många lopp på relativt kort tid så blev det et spännande lopp. Fick släppa i väg 2 löpare i början som jag senare (efter ca 30 km) var ifatt. De resterande 48 km var ren solo löpning och jag lyckades ta en tredje rak seger vilket det inte är någon som lyckats med tidigare, seger marginalen blev också den största i historien, över 18 minuter!


I september så var det dags för Stockholm ½ marathon, fortfarande lite orolig om det skulle finnas någon kraft kvar i kroppen. Men det hela slutade men nytt PB och en tredjeplats.


På Lidingöloppet så hade jag varit förkyld veckan innan och jag klev av efter 20 km med näsblod, nu var nog kroppen sliten. Provade även att springa Amsterdam marathon i oktober men det blev ingen höjdartid, men ett helt OK lopp.


Nu siktar vi på 2010!

  • Comments(6)//jonas.familjenbuud.se/#post51