Jonas Buud´s blogg

Jonas Buud´s blogg

TEC

TävlingPosted by Jonas Buud Wed, April 14, 2010 21:28:30

Tänkte försöka att skriva lite om TEC.
Det var ju tänkt att jag skulle springa en mara i Nord Korea denna helgen, men efter anmälan till arrangören så hörde vi inget mera. Sedan så anmälde jag mig till orienteringstävling i Tibor, men den blev inställd på grund av för mycket snö i skogen. Zandra kollade om det gick att få springa Paris Marathon via Springtime, men det var också kört.... Det verkade bli en helg utan tävling. På Annandag påsk (måndag) så var jag ute och sprang och fick en liten tanke om TEC, undra om jag ska springa det. Hade även hört att Andreas Falk hade pratat i radion om att han skulle springa det loppet.
Sagt och gjort, skickade en förfrågan om jag fick vara med.
Lite olika planer på hur jag skulle lägga upp loppet cirkulerade i huvudet, ska jag slå följe med den rutinerade Andreas i början för att inte springa för fort? Ska jag göra mitt eget lopp? Vilken tid ska jag sikta på? Vad ska man äta? Dagarna gick och tillslut så stod man på startlinjen utan att ha svaret på en enda fråga.
Precis innan start så kom Daniel Nilsson som skulle springa 50 miles och fråga vilken fart som jag skulle köra i, vet inte vad jag svarade (om jag svarade) men han sa att han skulle köra i 4.20 fart. Tyckte att det var ganska fort, men lite sällskap skadar ju inte. Starten gick och vi rullade iväg. Kände ganska fort att farten var ganska OK, kanske något för fort. Vi rullade på i ett jämt och fint tempo fram till varv 7 då jag meddelade att jag inte vågar hänga på längre och jag tackar för sällskapet. Passerar halva loppet efter 5.56 (fantiserade lite om en sluttid på 14-15 timmar innan start). Blir nästan lite rädd ett tag att jag har kört på tok för fort i början, men nu är det bara att stå sitt kast och rulla vidare. På varv 10 stannade jag och käkade lite pannkaka med grädde och sylt. På väg in på mitt 12 varv så hade jag tänkt plocka på mig lyset eftersom att det hade börjat skymma lite, men jag glömde bort det hela... Kom att tänka på att jag missade lampan efter 2 km ut på mitt 13 varv, men det blev inte så mörk på slutet utan att det gick bra. Innan varv 14 så åkte lampan på och några pannkakor till ner i magen. De avslutande varven i mörkret blev extra roliga eftersom att man fick lite omväxling, det blev som en ny bana. Extra roligt att springa på stigen i skogspartiet.
Ut på sista varvet så vågade jag mig även på att öka farten lite, benen svarade ganska bra på ökningen och man kunde så smått börja se ett slut på det hela.

Tack Zandra och Elvira som supportade nästan hela tävlingen. Ett stort tack även till alla arrangörer och medtävlande.

Mina varvtider från loppet:
43,59
43,55
43,55
43,58
43,46
43,47
44,52
48,14
49,10
51,06 (Här stannade jag och åt pannkaka)
49,14
49,42
49,04
50,32 (plockade på mig pannlampan och käkade mera pannkaka)
49,24
47,25

sluttid:
12.32;03

mer info på http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=176195

Bilden jag jag hittat/lånat från internet.... hoppas att fotografen inte tar illa upp.  • Comments(10)//jonas.familjenbuud.se/#post55