Jonas Buud´s blogg

Jonas Buud´s blogg

Karlstad 6H

TävlingPosted by Jonas Buud Mon, February 08, 2010 16:55:53
Lördags så var det dags för mitt första tidslopp. Det var Karlstad 6H som stod på programmet. Jag hade mina tankar på hur det skulle fungera att vara nästa 60 personer på en 200 meters bana i 6 timmar, skulle man bara få springa på de yttre doserade banorna hela tiden eller skulle man få tillgång till den inre banan? Innan start meddelade arrangören att de snabba löparna hade förtur till innerbanan.
Starten gick och det var ganska rörigt de första 30-40 minuterna innan alla hade hittat sin fart och sin bana. Fick springa på innerbanan hyfsat mycket, men det gällde hela tiden att planera var man skulle springa. Efter 3 timmar så skulle vi byta varv, själva vändningen gick bra. Efter vändningen så blev det grymt rörigt, fick konstant springa på de doserade banorna. Det började även att brännas lite under fötterna, mycket på grund av att det blev mera "skrålöpning". Kom in i en liten svacka i loppet, hade 3.55 min/km fram till denna tid, men jag tror att mellan timme 3 och 4 så tappade jag en hel del. Efter 5 timmar så var det ju bara 60 min kvar att köra. Fick lite sparring mot klockan för att försöka nå 90 km, men jag kände att det skulle bli tufft. Extra tufft blev det på slutet då alla skulle in och spurta de sista minuterna.

I det hela så är jag nöjd med loppet. Nu är det bara att träna vidare.


http://www.nwt.se/sport/article655611.ece
http://www.ultradistans.se/


Bilden kommer från www.nwt.se

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Magnus Hansson Mon, February 15, 2010 10:26:40

Grattis till rekordet!

Posted by Jonas Wincent Mon, February 08, 2010 18:00:58

Grattis. En kanonbedrift!